Kuinka pääset puheterapiaan

Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, maksajana voi olla oman kunnan terveyskeskus, keskussairaala, Kela tai vakuutusyhtiö. Puheterapiaan pääsee myös ilman lääkärin lähetettä ja kuntoutussuunnitelmaa, tällöin kustannukset maksaa asiakas itse.

Kielikoulun puheterapeutit toimivat Kelan palveluntuottajina. Tarkempia tietoja Kelan etuuksista, kuten kuntoutuksesta, matkakorvauksista ja vammaisetuuksista löydät Kelan sivuilta www.kela.fi. Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena järjestettävien terapioiden sisältö, rakenne, henkilöstö ja laatuvaatimukset määritellän Kelan palvelukuvauksessa

Hanna toimii Kelan palveluntuottajana Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Tuusulassa. Lisäksi Hannalla sopimus Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin ja Järvenpään kaupungin kanssa. Myös muut lähikunnat ja kaupungit (mm. Tuusula ja Hyvinkää) kirjoittavat maksusitoumuksia puheterapiaan Hannalle.

Anna Mari toimii Kelan palveluntuottajana useiden vakuutuspiirien alueella. Eteläisen piirin sopimus koskee asiakkaita, joiden kotikunta on Hyvinkää. Keskisen vakuutuspiirin sopimus koskee asiakkaita, joiden kotikunta on Hausjärvi (vain Monnin alue), Riihimäki, Hämeenlinna, Hattula tai Tampere. Itäisen vakuutuspiirin sopimus koskee Kuopion kaupungin keskustan aluetta. Anna Mari tuottaa puheterapiapalveluita myös mm. Riihimäen kaupungille ja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle, sekä käyttäytymisen ohjaukseen liittyvää vanhempain- ja työyhteisöjen ohjausta useille kunnille ja sairaaloille.