Kuinka pääset puheterapiaan

Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, maksajana voi olla oman kunnan terveyskeskus, keskussairaala, Kela tai vakuutusyhtiö. Puheterapiaan pääsee myös ilman lääkärin lähetettä ja kuntoutussuunnitelmaa, tällöin kustannukset maksaa asiakas itse.

Kielikoulun puheterapeutit toimivat Kelan palveluntuottajina. Tarkempia tietoja Kelan etuuksista, kuten kuntoutuksesta, matkakorvauksista ja vammaisetuuksista löydät Kelan sivuilta www.kela.fi. Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena järjestettävien terapioiden sisältö, rakenne, henkilöstö ja laatuvaatimukset määritellän Kelan palvelukuvauksessa

Hanna toimii Kelan palveluntuottajana Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Tuusulassa. Lisäksi Hannalla sopimus Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin ja Järvenpään kaupungin kanssa. Myös muut lähikunnat ja kaupungit (mm. Tuusula ja Hyvinkää) kirjoittavat maksusitoumuksia puheterapiaan Hannalle.

Kielikoulun Anna Marille puolestaan pääsee myös esimerkiksi Hyvinkään kaupungin ja Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän maksusitoumuksella.